zondag 25 november 2012

Zendala dare 33

De zendala dare van deze week is een mooie zendala met ronde vormen en veel mogelijkheden. Als eerste begin ik altijd met de template te analyseren, welke vormen ik wil gebruiken voor te vullen, welke lijnen ik eventueel weglaat enz enz. Dan begin ik met het tekenen van de basis vormen met potlood, neem mijn fijnliners en ga beginnen. Bij deze zendala wist ik direct dat ik het midden met de buitenkant wilde verbinden met Mi2. Dat was een fluitje van een cent. Vervolgens heb ik het centrum getangled met wat blaadjes en hulst besjes. De ruimte tussen de blaadjes heb ik opgevuld met antidots. Het resultaat tot dan toe deed me sterk denken aan kerst dus ben ik maar op die voet verder gegaan. De vorm aan de buitenkant omgetoverd tot kerstklokjes en dan alleen nog maar tangles zoeken en opvullen. De meeste  moeite had ik met het vinden van de juiste tangle voor het vullen van de klokjes. Uiteindelijk vind ik ze dan ook wat te druk geworden in het geheel, en denk ik dat ik ze beter niet had kunnen opvullen, maar ze een mooi kleurtje had moeten geven. Tja  dat is achteraf geleuter.

Naast het eind resultaat heb ik nog 2 closeups gemaakt. 1 van het centrum, en een van een klokje. Een beetje vroeg maar toch al een beetje kerstgedachte.....

The Zendala this week is a beautiful template with lots of round spaces to fill. At first I just start looking at the template to analyse what spaces I want to use, perhaps modify them a bit, or leave some lines out of it. After that I start with drawing the base with my pencil. After that I take m fineliners and start tangling.
Looking at this weeks template I knew I just had to link the centre part with Mi2 to the outside part of the Zendala. That was very easy. After that I made the centre part with some leaves and little berries. The space between the leaves I filled with Antidot. After finishing that part I felt the Christmas spirit in the zendala and I decide to make some Christmas bells to finish it. I had to look for some tangles to fill everything with, and I had the most trouble by finding a tangle to fit in the bells. After all I think I shouldn't had tangled them but give them just some color.  Now I have just to do it with the tangled ones.
After I was finished I made some close up photos to show the centre part en 1 Christmas bell. I hope you all like it.
Antidot, Opus with Aura, Ziggy, Verve, Meer, Mi2

12 opmerkingen:

 1. wauw echt mooi, ik vind de mi2 ook zo leuk om te doen. Het geeft zo'n leuk effect! Zeer geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben het helemaal met je eens Mi2 is een prachtig tangle die door zijn eenvoud, en met een beetje schaduw een geweldig effect aan je werk toevoegd.

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige zendala heb jij hiervan weten te maken!Echt een mooi kersttafereel met die hulstblaadjes in het midden en de kerstklokken in de buitenrand. Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I just love your Zendala, it is certainly stunning!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I love this! The use of mi2 is wonderful! The bells and poinsettias are perfect for the holidays. Overall, elegant and creative.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, this is beautiful! It's so intricate. I love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. This Zendala would make a beautiful Christmas card! What a wonderful job you did in creating an outstanding Zendala.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze is echt super Diana! Het lijkt alsof de Mi2 er bovenuit 'bolt'. Grappig hoe anders we tanglen; jij maakt eerst een plan, ik begin in het midden zonder plan en zie wel wat zich voordoet.
  En ja, ik maak mijn (heel eenvoudige) kerstkaarten in zentangle stijl.

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een prachtige zendala.
  en dan die kerstklokken! moet je maar op komen ..ik had ze echt niet gezien.
  ik vind ook de diepte werking geweldig!
  (ik heb nog een hoop te leren ,dat zie ik wel)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. This is gorgeous! I also saw bells. This turned out so stunning you should put it on a card.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Really great jog on this. Love how it has a layered look and your line work is great.

  BeantwoordenVerwijderen