vrijdag 19 december 2014

DZS december 2014 :Drieluik.

De opdracht voor de DZS swap van december luidt maak 3 ATC kaartjes die tezamen een drieluik vormen. Een opdracht helemaaal naar mijn hart, geen thema, kleur is welkom en laat creativiteit maar zijn gang gaan.

Als eerste heb ik het profiel van mijn partner bekeken om de favoriete kleuren van de ontvanger te bepalen. Paars en aqua blauw. Een mooie combinatie, vind ik zelf dus met deze kleuren aan de slag gegaan. 

Ik ben begonnen met een wit papier uit mijn strathmore tekenblokje van 13 bij 20 cm. Vervolgens heb ik een vierkante stempel gemaakt, en deze ingesmeerd met blauw en paarse gelato stiften. Deze besproeid met water, en de stempel 8x op het witte papier gestempeld. De rechte witte lijnen die je dan ook ziet zijn ontstaan doordat de stempel niet helemaal aansluit. De kromme witte lijnen zijn het motief van mijn stempel. 

De witte lijnen en kleurgrenzen heb ik gebruikt als string. Vervolgens heb ik het hele blad gevuld met patroontjes die in me opkwamen. Ik heb daarbij een paarse micron 0.1 gebruikt, een blauwe Pilot G-Tec (hi-tec-maica-04 ultrafijn lichtblauw) gebruikt en een witte gelpen (sakura gelly roll 08)
Hier en daar heb ik wat schaduw aangebracht met een grijze Fabrico #181 cool gray stift. 

Diana Schreur CZT#12De laatste stap is het knippen van de kaartjes op ATC formaat. Waarbij ik ze niet helemaal aansluitend heb gesneden, maar een beetje naar het motief heb gekeken wat ik graag op de kaartjes wilde laten uitkomen. 

Diana Schreur CZT#12Diana Schreur CZT#12Diana Schreur CZT#12Nog een kaart gemaakt met paars papier waar de kaartjes in konden, en deze versierd met de afvalstukjes van mijn origineel. Waardoor alles prima bij elkaar past. 

Diana Schreur CZT#12

Diana Schreur CZT#126 opmerkingen:

  1. Schitterend en origineel! Bedankt voor de beschrijving van je "werkje"! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig drieluik Diana. De kleuren en de vormen... , het is een mooi geheel geworden. Wat Magda al schreef, de beschrijving is leuk om te lezen, wie weet ga ik het eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw. Wat een spetterende kleuren en wat een werk heb je er aan gedaan met een zeer mooi resultaat. Ik vind het ook altijd leuk de Tot stand koming van een creatie te lezen. Je kunt er altijd van leren. Mooi.

    BeantwoordenVerwijderen